Voorstellen

Ik ben Ester van der Werf en woon samen met mijn man en onze twee zoons in Den Haag. In mijn vrije tijd ben vaak op pad met mijn hond Bobbie en maken we lange wandelingen door het bos of langs het strand. Geboren en getogen in het mooie Limburg hebben mijn ouders mij al van jongs af aan de liefde voor de natuur meegegeven.

Na jarenlang voor de gemeente Den Haag te hebben gewerkt, eerst als beheerder van Stadsboerderij Reigershof en later als natuur- en milieueducatie docent, ben ik in 2018 gestart met mijn eigen tuinontwerpbedrijf. Mijn vakkennis heb ik opgedaan bij De OntwerpAcademie in Boskoop. Daar heb ik Plantenkennis en Tuinarchitectuur gestudeerd en in 2021 mijn diploma behaald.

In een grote stad, zoals Den Haag, zie je nog erg veel ‘grijze’ (voor)tuinen. Wat mij betreft kan dat allemaal een heel stuk groener. Met simpele aanpassingen kun je al een groot verschil maken voor de biodiversiteit. Ik maak graag rijkbloeiende, voedselrijke tuinen met zoveel mogelijk groen en zo min mogelijk bestrating.

Mijn passie ligt vooral in het
creëren van natuurlijke tuinen,
waar ruimte is voor plant en dier.

Het is geweldig als kinderen op kunnen groeien in een natuurrijke omgeving, daarom help ik scholen graag mee in het vergroenen van hun schoolplein. Wat is er mooier dan kinderen te zien spelen op een natuurlijk aangelegd speelplein waar ruimte is voor creativiteit en samenspel en direct dienst kan doen als buitenlokaal!